La discapacitat en la campanya de la renda

Ja està obert el període per fer la declaració de la renda de l’exercici 2022, que es podrà presentar fins al 30 de juny de 2023.

Com sempre l’agència tributària ofereix la possibilitat de fer la declaració per internet, amb cita prèvia per telèfon o amb cita prèvia presencial.

Les persones amb discapacitat o persones convivents amb persones amb discapacitats i/o dependents, han de tenir en compte els descomptes fiscals als quals es poden acollir.

Les persones que acreditin un grau de discapacitat igual o superior al 33% poden beneficiar-se de deduccions fiscals. Aquestes seran de major quantia segons l’edat de la persona i si té un grau major de discapacitat.

En aquest enllaç podeu consultar els mínims aplicables per discapacitat del contribuent i/o per discapacitat d’ascendent o descendents.

En aquest altre enllaç tindreu accés a la informació sobre deduccions per descendent, ascendent i cònjuge amb discapacitat.

També us pot interessar el “Manual específic per a persones amb discapacitat”

A banda d’aquests avantatges fiscals, heu de tenir en compte que tenir reconegut un grau de discapacitat, igual o superior al 33%,  pot tenir altres compensacions a les quals us podeu acollir.

Podeu fer la consulta en aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s