Visual

Quan es parla de ceguera o deficiència visual ens referim a condicions caracteritzades per una limitació total o severa de la funció visual.

Concretament es parla de persones amb ceguera quan aquestes no veuen res o només tenen una lleugera percepció de llum: poden ser capaces de distingir entre llum i obscuritat, però no la forma dels objectes.

Quan es parla de persones amb deficiència visual es refereix a persones que amb les millores de les correccions possibles podrien veure o distingir, encara que amb dificultat, alguns objectes a una distancia curta. En la millor de les condicions algunes d’aquestes persones poden llegir lletra impresa quan aquesta té una  mida gran i clara, però de forma lenta, amb esforç i fent servir eines d’ajuda.

També es parla de deficiència visual quan es veu afectada la capacitat per identificar objecte situats enfront (pèrdua de visió central), o per a detectar-ho quan l’objecte és al costat, pel damunt o per sota de la línia de visió (pèrdua de visió perifèrica).

A les biblioteques trobareu

Destacat al CID

Recursos web

Documents

ALBINISME

Audiollibres