SERVEIS

SERVEIS PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT VISUAL

Fons documentals:

Dispositius electrònics i eines informàtiques:

  • Tele lupa Optelec 5 HD. Tele lupa portàtil, amb una sistema d’ampliació focal que permet ampliar textos impresos i imatge a color. La pantalla és de 5 polzades i l’ampliació pot ser d’1,5 vegades la mida exposada a 18 vegades. A més es poden seleccionar diferents contrastos segons la sensibilitat visual de la persona. És molt manejable i de fàcil ús. Per fer-la servir cal tenir carnet de biblioteca i mostrar-la al personal. Ús exclusiu a la biblioteca.
  • Escàner lector electrònic Clear Reader. Dispositiu dotat d’una càmera que escaneja textos impresos: cartes, llibres, diaris, revistes, etc. i el llegeix en veu alta. És un aparell de molt fàcil ús, és portable i té una bateria amb una autonomia de fins a cinc hores. Permet controlar la velocitat de la sortida de veu i el volum. Té pressa d’auriculars, i caldrà utilitzar-los. El Clear Reader pot llegir textos en castellà, català, anglès, francès i alemany, en veu natural d’home o dona.
  • Lighting USB. Unitat d’USB compatible amb qualsevol ordinador. El programa s’executa des de la memòria USB, no cal realitzar cap instal·lació als ordinadors. El lighting augmenta els elements de la pantalla quan movem el ratolí. Permet un augment de fins a 32 vegades la mida original.

Per fer servir qualsevol d’aquestes eines és imprescindible tenir carnet de biblioteca i deixar-lo al personal que ho demanarà. Per a ús exclusiu dins de la biblioteca. Per l’ús de l’escàner lector cal utilitzar auriculars.

  • FreeSpeech 2000: programa de reconeixement de veu multilingüe amb el qual es pot navegar per internet amb la veu.

SERVEIS PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT AUDITIVA

Bucle magnètic

Per ampliar l’accessibilitat, s’ha instal·lat un bucle magnètic a la Sala d’actes que millora la qualitat del so que es pot percebre a través d’un audiòfon o un implant coclear. Les persones amb discapacitat auditiva que utilitzin aquests dispositius no caldrà que facin res, ja que per defecte les activitats que es desenvolupin a la sala d’actes s’adequaran per garantir l’accessibilitat i la millora auditiva. A la porta de l’entrada trobareu l’indicatiu de bucle magnètic

Fons documentals: