APLICACIONS ÚTILS

ENTORN WEB

Diccionario fácil

Diccionari digital que ofereix en llengua castellana termes i expressions lingüístiques, així com noms propis, esdeveniments històrics … Segueix les pautes de lectura fàcil i posa en pràctica un procés de validació del text adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest projecte ha estat impulsat per Plena Inclusión Madrid i compta amb la participació de les entitats integrants del servei Adapta Plena Inclusión Madrid.
Per a la seva realització s’ha comptat amb el suport de Fundación REPSOL i amb la col·laboració de la Fundación del Español Urgente, FundéuBBVA.

Punxeu a sobre la imatge per accedir al diccionari digital.

Cabàs emocional

Centre d’activitats i recursos en línia per millorar el benestar emocional.

Lloc web que reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona i dels districtes, impulsada en el marc del Pla de xoc de salut mental de la ciutat, per afrontar el greu impacte social i emocional de la covid-19.

Punxeu a sobre la imatge per accedir al centre de recursos.

InfoCanal BCN per l’Alzheimer

Canal de preguntes i respostes per a la ciutadania. Ofereix informació bàsica i actualitzada sobre aquestes malalties, la seva evolució i l’impacte en l’entorn proper. També recursos pràctics que inclouen píndoles audiovisuals

Es tracta d’una eina que va sorgir de la necessitat de facilitar l’accés remot a aquesta informació durant el context generat per la Covid-19. Projecte impulsat per la Taula Barcelona per l’Alzheimer amb l’objectiu promoure el treball en xarxa i conscienciar la ciutadania sobre l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa. La Taula està integrada per les entitats següents: AFAB – Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Barcelona, Fundació Alzheimer Catalunya, Fundació ACE, Fundació Pasqual Maragall, Fundació Uszheimer.

Punxeu a sobre la imatge per accedir al canal.

DISPOSITIUS MÒBILS

Brailliac: Braille Tutor

Aplicació que facilita l’aprenentatge de sistema de lectura i escriptura tàctil. Compta amb una manera de pràctica guiada i també amb una manera de traducció automàtica des de i cap Braille per poder aprendre a poc a poc.

Disponible per a dispositius Android, tot i que hi ha alguna similar per iOS.

 

Pedius: Trucades telefòniques per a persones amb sordesa

Sistema que permet convertir en text els missatges d’àudio. Els usuaris sords reben la resposta del seu interlocutor en format de text i poden respondre ells mateixos o escriure el seu missatge i el sistema el converteix en àudio.

Totalment gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android

 

 

TUR4all

Aquesta aplicació permet a les persones amb necessitats d’accessibilitat planificar els seus viatges i vacances. Accedir a informació objectiva i fiable sobre l’accessibilitat de les destinacions i dels establiments turístics. TUR4all està dissenyada per personalitzar la recerca segons les necessitats particulars de cada usuari.

 Totalment gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android

 

Día a día

Día a día és un diari visual pensat especialment per a persones amb autisme o amb dificultats de comunicació. Desenvolupada per la Fundació Orange i BJ Adaptacions, l’aplicació permet treballar de forma fàcil i intuïtiva. Dona molta rellevància als elements visuals i ofereix diferents opcions de personalització.

Totalment gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android

 

 

Pormi

Aquesta aplicació ofereix informació que pot ser d’utilitat per acabar amb situacions de violència. Pormi és una iniciativa promoguda per la Fundació CERMI Dones que ha comptat amb el suport de la Fundación Vodafone España. L’aplicació ha estat desenvolupada per ILUNION.

Totalment gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android

 

 

 

En defensa propia

Aquesta aplicació ofereix informació concebuda i dissenyada per denunciar les vulneracions de drets, de tota mena, que pateixen les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Te com a objectius:

  • informar amb agilitat i en termes comprensibles sobre els drets de les persones amb discapacitat,
  • informar dels recursos disponibles per a la seva protecció i tutela,
  • oferir una via en línia per a la denúncia de qualsevol violació dels mateixos per discriminació, manca d’accessibilitat, per gènere, per la imatge social, etc.

Totalment gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android