Plena inclusión crea 181 pictogrames de lliure accés

L’entitat madrilenya “Plena Inclusión” ha creat un banc de 181 pictogrames, de lliure accés i descàrrega, per facilitar la informació en els espais públics, carrers, transport, etc.

La iniciativa afavoreix la comprensió cognitiva a persones amb dificultats intel·lectuals, sobretot, però també és molt útil per a persones grans, persones nou vingudes, persones que no sàpiguen llegir i escriure, i altres sectors de la població que poden veure afectada la comprensió a causa d’un accident o per una malaltia.

A la pàgina web que han creat, qualsevol persona interessada pot descarregar les imatges, que segueixen la norma “UNE-ISO 9186-1:2022 de símbolos gráficos”.

Les imatges es poden trobar a través d’un cercador, i es troben també agrupades per col·leccions segons uns àmbits determinats.

A més, a la mateixa pàgina, es pot consultar tota la normativa de símbols, articles d’interès sobre accessibilitat cognitiva, manuals per ajudar a l’ús de pictogrames, i més.

El gran treball de Plena inclusión, que treballa sempre a favor de la inclusió de totes les persones amb discapacitat i diversitat cognitiva, es tradueix ara en aquest servei, que a més, convida a tothom a fer-lo servir, per garantir el dret a l’accessibilitat cognitiva en l’entorn, a totes les persones.

Accés a la plana web i al recurs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s