Pel·lícules sobre l’autisme

En els últims anys han anat sorgint pel·lícules, còmics, llibres sobre trastorns mentals i discapacitat. Sembla que ja van quedant enrere les històries amb personatges idealitzant, per donar espai a personatges més propers i reals. Avui pararem atenció a les últimes pel·lícules que han sorgit per explicar l’autisme als més petits:

Vola (Float): Un curtmetratge de Pixar en el qual el director Bobby Rubio s’ha inspirat en la seva pròpia experiència com a pare d’un infant amb autisme.

Una volta ( Loop): Es tracta d’una pel·lícula recent de Disney on els protagonistes són dos infants, un d’ells amb autisme. La Renee i el seu amic es perden viatjant en canoa i necessitaran comunicar-se l’un amb l’altre per trobar el camí de tornada. Una bona metàfora sobre la importància de comprendre els altres.

Acadèmia d’especialistes: Miguel Gallardo ens presentava l’any 2012 el seu curtmetratge d’animació sobre l’autisme. La història explica com l’últim dia de classe els infants, els nens amb autisme expliquen les seves capacitats que els fan únics, com fer puzles amb les peces a l’inrevés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s