Premis Sant Boi Talent 2020

Aquest dijous s’han donat a conèixer, en una gala final en format telemàtic, els equips guanyadors de la segona edició de Sant Boi Talent. La iniciativa, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament de Sant Boi, té com a objectiu fomentar entre els i les estudiants els valors de l’emprenedoria.

Gala final telemàtica de Sant Boi Talent 2020

20 equips que representaven 40 alumnes han estat finalistes d’un total de 450 nois i noies de l’alumnat de secundària i batxillerat de la ciutat.

El projecte guanyador ha estat GIMA, presentat per Maite García i Gisela Mészáros, del col·legi Sant Josep. Es tracta del disseny d’una cadira de rodes innovadora que ofereix total autonomia per a persones amb mobilitat reduïda. Les joves han comptat amb l’ajuda del seu mentor, David Civit, d’Agesem.

El segon premi ha estat per My friend TINA (Technological Innovated Neutral Adviser), presentat per Irati Barragán i Jana Valle, de l’escola Llor. El projecte desenvolupa la idea d’un robot adaptat a les necessitats de persones amb transtorn d’autisme. La seva mentora ha estat Maria Jesús Martín, d’AV Intram.

El tercer classificat ha estat Ghostling, un aplicatiu adreçat a joves per detectar i oferir suport en casos d’assetjament escolar (bullying) a les escoles i instituts. El projecte ha estat presentat per Laura Delgado i Lucía Rañé, de l’Institut Rubió i Ors. El seu mentor ha estat Albert Nadal, de BMW.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret ha felicitat als nois i les noies participants, a les empreses mentores i col·laboradores i als centres educatius i ha recordat que “des de les polítiques públiques hem de donar suport a aquestes iniciatives. Les aliances són fonamentals per treballar la innovació i els reptes”.

Premis obtinguts

Les promotores de la cadira de roda han aconseguit un viatge a Silicon Valley. Les finalistes del segon premi viatjaran a Brussel·les per conèixer les institucions europees i el món de l’emprenedoria a la ciutat. El premi de les terceres finalistes és una visita a l’ecosistema emprenedora de la capital catalana. Els viatges es celebraran el pròxim 2021 “si les condicions sanitàries ho permeten”, s’ha explicat des del consistori.

Felicitats a tots els i les participants i l’enhorabona a les guanyadores!!

Fonts consultades: www.santboi.cat i www.elperiodico.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s