Apropa cultura, contra l’estigma en salut mental

L’entitat Apropa cultura, inicia nova temporada amb la campanya “lliures d’estigma” i dedicarà la seva atenció a les persones que conviuen amb un trastorn mental.

En aquesta temporada es vol remarcar la importància de la cultura en el guariment i en la salut; i és precisament, les persones que més pateixen les primeres que han de poder gaudir de la cultura en un entorn segur i empàtic. L’art, la ciència, la història, la música… ajuda a recuperar el projecte vital de les persones.

La directora de l’Apropa Cultura, Sònia Gainza, ha presentat la catorzena temporada el passat 26 d’octubre al CaixaFòrum, defensant que la cultura és essencial, que les persones vulnerables hi tenen dret, i que entre totes les entitats participants s’hauria de construir un teixit inclusiu que contemplés les aportacions de les persones amb diversitat.

Des de l’any 2006 la xarxa que forma Apropa Cultura compta amb la col·laboració de més de 120 teatres, auditors, festivals, museus i espais singulars de tota Catalunya, i facilita activitats culturals a preus accessibles a persones vulnerables, amb discapacitat o en risc d’exclusió social, vinculats a més de 2.500 centres socials.

Més informació:

Social.cat

La Vanguardia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s