15 de novembre Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars.

Aquest 15 de novembre és el Dia Mundial de les malalties neuromusculars, que la formen més de 150 malalties diferents.

Des de les entitats Federació Asem Espanya i Asem Catalunya es vol reivindicar la necessitat d’ajuda que té el sector per poder atendre a les persones afectades, als seus familiars i als professionals que treballen amb aquest col·lectiu. Ambdues entitats representen a més de 60.000 persones afectades per malalties neuromusculars a tota Espanya, i treballen per la integració social, el desenvolupament i la millora de la vida de les persones amb aquestes malalties.

Les malalties neuromusculars són malalties cròniques i degeneratives en un alt percentatge. Generen discapacitat i càrregues psicosocials, així com a pèrdua d’autonomia personal. Malgrat això les entitats i les persones malaltes, volen deixar clar que volen continuar amb les seves vides i lluitar per la dignitat, autonomia i la qualitat de vida. Per aquest motiu el dia mundial és una oportunitat per deixar clar les seves reivindicacions a les administracions, al sistema sanitari, i a la societat en general.

L’eslògan escollit per aquest mes reivindicatiu és #CAPACESCONTIGO, per ressaltar el valor que té el suport i l’ajuda de les institucions i dels diferents agents socials.

En aquest enllaç podeu accedir al manifest d’Asem Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s