Setmana Europea de la Salut Mental, 9-13 de maig

En aquestes dates se celebra la Setmana Europea de la Salut Mental impulsada per Mental Health Europe, que focalitza l’atenció en el benestar mental dels joves.

El tema d’aquest any és “Parla sobre salut mental”, amb l’objectiu d’assenyalar el benestar mental de la joventut com una qüestió social molt important i que cal abordar.

La campanya se centra en la joventut, i la convida a participar en la configuració futura del benestar de la salut mental d’aquesta franja concreta de la població.

A tota Europa la població jove es troba en situació de vulnerabilitat sobre salut mental i amb un alt risc de nivell d’ansietat, experiències traumàtiques, depressió, soledat i canvis que afecten el benestar emocional en general.

Les investigacions i els informes de diverses fonts com ara UNICEF, OCDE, OMS, i la Comissió Europea, assenyalen que els problemes de salut mental entre els joves d’entre 15 i 24 anys, s’han duplicat entre els anys 2020 i 2021. I el que és pitjor, nou milions d’adolescents, entre 10 i 19 anys, han patit trastorns mentals fins al punt de què el suïcidi ha passat a ser la segona causa de mort entre la població jove d’Europa.

L’infant i l’adolescent d’avui, és l’adult de demà, per això s’anima a tothom que s’adoptin mesures amb urgència per promoure una bona salut mental.

La campanya europea insta a participar obrint debat a les xarxes socials fent servir els hashtags:

#SemanaEuropeaSaludMental i #Hablasobresaludmental, en castellà

#EuropeanMentalHealthWeek i #SpeakUpForMentalHealth, en anglès.

Més informació:

Setmana Europea de la Salut Mental

Confederació Salut Mental Espanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s