Entre les activitats programades per la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, en destaquem aquesta taula rodona, que tindrà lloc el pròxim 11 d’octubre a les 18:30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.
Es tracta d’una activitat on tindran la paraula diferents entitats i associacions, professionals del sector, i persones afectades en salut mental. Una taula rodona per parlar sense embuts, sense complexos, sobre què significa tenir un problema de salut mental, com treballen les diferents entitats, i els professionals que atenen les persones.
Comptarem amb la participació:
Ajuntament de Sant Boi, Salut comunitària. L’Ajuntament de Sant Boi aposta sempre per la plena inclusió i té una gran implicació en els temes de salut mental.
CASM Benito Menni. Amb una llarga trajectòria a Sant Boi, el Complex Assistencial ofereix una atenció sanitària i social, integral i de qualitat a les persones que pateixen malalties mentals o necessitats d’assistència en altres àmbits sociosanitaris.
CDIAP Sant Boi. Format per un equip de professionals especialitzats en el desenvolupament infantil i en l’atenció precoç dels trastorns de la primera infància, infants de 0 a 6 anys, que presenten malestars, dificultats o trastorns en el desenvolupament, ja siguin de tipus físic, emocional, intel·lectual i/o sensorial. L’any passat es va celebrar el 30 aniversari de l’entitat
Clúster Salut Mental. Des de l’any 2008 i amb seu a Sant Boi, el clúster suma l’esforç de diferents empreses i entitats, amb l’objectiu comú de la salut mental, en el foment de la investigació, l’estratègia, la comunitat i la col·laboració institucional.
Equilibri. L’associació amb més de 10 anys de vida, està formada per familiars i amics de persones afectades per malalties i trastorns de personalitat. El seu objectiu és proporcionar ajuda i suport a les persones que es trobin en un entorn amb persones afectades d’alguna malaltia mental.
Fundació Orienta. 40 anys avalen la feina de la Fundació Orienta, dedicada a l’atenció integral de la salut mental comunitària de nens, adolescents i família. És un punt de referència internacional en aquest camp. Treballa en projectes de prevenció, innovació i promoció de la salut mental, i ofereix assistència pública ambulatòria a infants i joves de 0 a 17 anys, i hospitalització parcial a adolescents de 12 a 18 anys.
GTImagina. Des de l’any 1998 funciona aquesta proposta creativa que treballa en i per la rehabilitació de persones afectades en salut mental. Els seus inicis estaven centrats en el teatre per a nens en petit format, i han anat creixent i creant noves obres per a tots els públics. Les seves obres s’han representat en biblioteques, centres culturals, col·legis, hospitals i allà on han estat cridats per posar alegria i color.
Obertament. Creat l’any 2010, agrupa diferents entitats, amb l’objectiu comú de lluitar contra l’estigma, donant plena veu i protagonisme als testimonis de les persones que pateixen alguna malaltia mental. Les seves campanyes en els mitjans de comunicació, se centren a donar la volta a la visió que la població té sobre la salut mental i trencar amb el tabú i els estereotips que s’associen erròniament a la salut mental.
Si voleu conèixer de primera mà la tasca que es fa des d’aquestes entitats, i escoltar els testimonis directes de les persones afectades, teniu aquesta cita, a la sala d’actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (Baldiri Aleu 6-8, Sant Boi de Llobregat). No cal inscripció, sessió oberta a tothom segons aforament.
Us recordem que en finalitzar l’acte, donarem a conèixer el guanyador/a de la segona edició del concurs de poesia “Perfecto esperpento” contra l’estigma en salut mental.
Retroenllaç: Dia mundial de la salut mental a Sant Boi de Llobregat | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)·