Arriba la targeta europea de discapacitat

El 15 de febrer, la presidència del Consell de la Unió Europea va arribar a un acord amb els negociadors del Parlament Europeu sobre la directiva per establir la targeta europea de discapacitat i la targeta europea d’estacionament per a persones amb discapacitat.

Els responsables d’expedir-les, en un format accessible ja sigui en suport físic com digital, seran les autoritats dels estats membres. Les targetes seran reconegudes a tota la UE com a prova de discapacitat o de dret a serveis específics basats en una discapacitat.

Versterkte European Disability Card in 2023 - Cindy FranssenAquest acord és un pas endavant cap a una societat més accessible, equitativa i inclusiva. L’objectiu de la directiva, és garantir la igualtat d’accés a condicions especials o tracte preferencial proporcionat a les persones amb discapacitat durant estades curtes a tota la UE, com ara tarifes d’entrada reduïdes o nul·les, accés prioritari, assistència i places d’aparcament reservades.

Els estats membres també podran estendre l’ús de la targeta europea de discapacitat per períodes superiors a una estada curta en el context dels programes de mobilitat de la UE.

La Targeta Europea de Discapacitat s’ha d’expedir i renovar de manera gratuïta, excepte en cas de pèrdua o dany. Els estats membres poden optar per cobrar una taxa relacionada amb els costos administratius de l’emissió o la renovació de la Targeta Europea d’Aparcament.

La lletra A es pot afegir a la Targeta Europea de Discapacitat per a persones amb discapacitat amb més necessitat de suport, o que tinguin dret a rebre l’ajuda d’un assistent personal. Totes dues targetes contindran un codi QR per evitar fraus.

Es preveu oferir un lloc web de la UE, en tots els idiomes i en formats accessibles que proporcionarà informació sobre les dues targetes. Els estats membres també han de proporcionar informació sobre les targetes al públic en formats accessibles.

Font:

Diari de la discapacitat

Comissió Europea. Tarjeta Europea de Discapacidad y Tarjeta Europea de Estacionamiento para personas con discapacidad.

Deixa un comentari