Unzué, el documental que no amaga res sobre l’ELA

El 5 de maig s’estrena “Unzué, el último equipo de Juancar”. En 50 sales de cinema d’Espanya es podrà veure aquest documental protagonitzat per l’exjugador del Barça, Juan Carlos Unzué, que va ser diagnòstic d’ELA. Fa tres anys que va decidir fer pública aquesta circumstància per donar visibilitat a les persones que pateixen ELA i deixar constància de com és de dur conviure amb aquesta malaltia.

El documental ha estat dirigit per Xavi Torres i narra el dia a dia de la vida d’Unzué, amb tota la cruesa i sense filtres. L’objectiu final és oferir una visió real del que costa conviure amb una malaltia com aquesta, que té mil cares perquè a cada persona se li pot manifestar de forma diferent, i com s’afronten a ella els malalts i les seves famílies.

Per a Unzué queda clar que l’ELA és una malaltia classista, i que contra ella o amb ella pot viure millor les persones d’un cert nivell econòmic. Reclama, d’aquesta forma, més ajudes administratives per tal que les persones malaltes no siguin una càrrega per les seves famílies. Viure amb dignitat és la principal meta dels afectats d’ELA, per això és imprescindible que el sistema sanitari s’impliqui més i les administracions no oblidin aquestes persones amb grans necessitats.

Més informació

Entrevista Universitat de Navarra:  (2022)

Unzué en el programa de Jordi Évole (La Sexta)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s