Tecnologia al servei de persones amb ELA. Una guia creada per un afectat d’ELA

Xavi Gámez, de 53 anys, comissari dels Mossos d’Esquadra, va ser diagnosticat, fa cinc anys, d’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Aquest tipus d’esclerosi neurodegenerativa és altament discapacitant, i provoca gradualment la pèrdua de la mobilitat, de la parla, la capacitat de menjar, i de respirar. El Xavi, que viu a Sils (Port de la Selva) ha arribat a l’extrem de viure connectat a una màquina d’aire, i no té mobilitat a les extremitats.

Malgrat totes aquestes limitacions, el Xavi ha creat una guia que permet comunicar-se amb Alexa per donar instruccions concretes i així poder ser una mica més independent.

La guia ha estat escrita fent servir la seva veu, i en ella es dona instruccions, per establir ordre i comandaments a la tecnologia, disponible a la llar, i poder realitzar algunes tasques senzilles a través de la veu.  El Xavi ha volgut compartir amb tothom que ho necessita aquesta experiència, i vol fer accessible aquest sistema creat per ell, ja que és una eina molt útil per a pacients afectats per ELA o altres malalties degeneratives.

La “Guia para persones dependientes con espíritu guerrero” permet tenir un control remot universal enllaçat amb l’Alexa i l’smartphone,  i ordenar la realització d’accions concretes com encendre i apagar la televisió o el llum, abaixar persianes, posar música, etc. Accions que donen més independència als afectats i lliuren més als cuidadors.

La guia es pot descarregar en aquest enllaç

Font d’informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s