25 N Dones amb discapacitat i violència de gènere.

El 25 de novembre és el dia en què més reivindicacions es fa en contra de la violència de gènere. Des de les entitats i associacions de persones amb discapacitat es fa una crida especial per recordar que les dones amb discapacitat són doblement castigades, per la qüestió de gènere i per la discapacitat que pateixin.

La Fundació Cermi Mujeres, des de la seva creació l’any 2014, lluita per denunciar tota mena de violència exercida contra les dones amb discapacitat.

El Cermi Mujeres, ha participat en el VIII Congrés de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, que es va celebrar el passat 18 de novembre al Senat.
En aquesta intervenció han reivindicat que es tingui en compte la casuística de discapacitat en totes les actuacions que es realitzin contra la violència de gènere. I és que, segons una macro enquesta de violència contra les dones, feta el 2019, un 17% de dones enquestades, manifestaven que la seva discapacitat va ser causada pels maltractaments patits.
Per altra banda, també s’ha denunciat les dificultats d’accessibilitat física i cognitiva, que poden tenir les dones amb discapacitat a l’hora de poder denunciar el seu cas, i de seguir els processos judicials, contactar amb advocats, etc.

Podeu llegir l’article sencer aquí.

Manifest de la Fundació Cermi Mujeres. ¡No estás sola!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s