Dia mundial de la paràlisi cerebral #JoDecideixo

Aquest 6 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. Sota el lema #JoDecideixo, les entitats i les persones afectades volen reivindicar el dret a la vida independent de les persones afectades amb paràlisi cerebral.

A Espanya hi viuen 120.000 persones amb paràlisi cerebral, 15.000 de les quals a Catalunya. El 80% d’aquestes tenen grans necessitats de suport, per tant, requereixen l’ajuda d’una altra persona 24 hores al dia durant els set dies de la setmana.

Les entitats volen posar l’accent en el dret de les persones afectades a tenir una vida i un suport digne, que participin en la presa de decisions que els hi afecta directament.

El moviment associatiu reivindica que les ajudes que han de rebre i necessiten cada persona, sigui totalment personalitzada: totes les persones són diferents i úniques i cadascuna té el dret a decidir sobre la seva vida, en tots els aspectes, des de la roba que hom es posa, fins a les relacions íntimes. El respecte als desitjos i preferències de les persones, tenir l’opció de participar en la vida social i cultural, segons les necessitats de cada persona, és un enfocament que cada vegada pren més força.

Aquest dia és també una oportunitat per reclamar a les administracions públiques que no es retalli les ajudes al tercer sector per tal de no caure en la precarietat dels serveis d’ajuda i atenció que és bàsic i essencial.

Per tot això el lema de les entitats per reivindicar aquest dia és #JoDecideixo.

Accés al text del manifest complet

Vídeo de la campanya

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s