Arte-Sana-Ment: activitat especial sobre salut mental a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, hem organitzat diferents activitats que tenen com a objectiu donar un toc d’atenció sobre la salut mental.

  • La tertúlia literària del 5 d’octubre, estarà dedicada a “La campana de cristal” de la Sylvia Plath. Un testimoni colpidor de la vida de la poeta nord-americana, que va patir la crueltat dels electroxocs, i es va veure afectada de depressió al llarg de la seva vida.
  • L’hora del conte del dia 21 d’octubre a les 18 h, també és especial, i la Sara Genovart explicarà als més petits de casa què és això de la salut mental amb el conte “Boig per explicar-te”.
  • Rebobinats, el club de cinema, el 27 d’octubre, a les 19 h, i en format virtual, debatrà sobre la pel·lícula “Take Shelter” de Jeff Nichols, on el protagonista pateix diferents al·lucinacions que poden posar en perill la vida de la seva família.

Arte-Sana-Ment

El pròxim 13 d’octubre, a les 18:30 h celebrarem l’activitat principal que consisteix en la taula rodona “Arte-Sana-Ment: un diàleg entre l’art i la salut mental”.

Quins beneficis aporta l’art a la salut mental i al guariment emocional? De la mà de professionals que posen en  pràctica l’art com a teràpia, coneixerem formes d’expressió i testimonis directes que ens donaran la seva visió sobre l’art i el seu poder guaridor. Comptarem amb la participació de:

  • Eva Gutiérrez, Terapeuta Ocupacional de l’Àrea de Recuperació i tractament hospitalària a Benito Menni CASM.
  • Joanjo Esteban, responsable del CCCA-Can Castells Centre d’Art i col·laborador del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu amb el projecte d’art comunitari i salut mental “Torrents d’Art”.
  • Francesc de Diego, artista plàstic, autor il·lustrador dels llibres: “Trazar el vacío”, “Trayectoria”, “Dormidos en el nunca.”

A la zona d’exposicions de la biblioteca hi haurà dues exposicions que reforcen el col·loqui, i que es podran veure del 10 al 25 d’octubre:

  • “Trayectoria” de Francesc de Diego,  és una mostra de dibuixos i pintures de l’artista que resumeix més de 20 anys de treballs amb diferents tècniques i materials.
  • “L’art, una finestra per redescobrir-se”, recull diferents treballs dels usuaris de l’Àrea de Recuperació Hospitalària del Benito Menni. Ha comptat amb el guiatge de José Manuel Heren, TCAI i Tallerista i la coordinació d’Angélica Arenas, Terapeuta Ocupacional de la unitat de Subaguts Hospital Benito Menni CASM.

L’activitat estarà conduïda per Cysko Muñoz.

Concurs de poesia

En finalitzar la xerrada, farem públic el nom dels guanyadors/es del concurs de poesia “Perfecto esperpento” en les modalitats, adult i junior, i els entregarem el premi: un val de 60 euros en cada categoria, per comprar llibres en la llibreria assignada.

Convidem a tothom a venir a la xerrada i a participar.

One response to “Arte-Sana-Ment: activitat especial sobre salut mental a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

  1. Retroenllaç: Dia Mundial de la Salut Mental a Sant Boi de Llobregat | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s