Exposició al CCCB sobre el psiquiatra Francesc Tosquelles, fisn al 28 d’agost

Al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB es pot contemplar una exposició sobre el psiquiatre Francesc Tosquelles i la seva pràctica en el camp de la psiquiatria.
Francesc Tosquelles, (1912- 1994) va ser un psiquiatre republicà exiliat a França al final de la Guerra Civil. A Saint-Alban, va posar en pràctica el seu model revolucionari de la teràpia i de la psiquiatria. Obrir els centres hospitalaris, establir lligams entre la medicina i la cultura, vincular l’art amb les teràpies per guarir les malalties mentals. Tot de propostes per humanitzar les institucions psiquiàtriques.

La mostra que es pot veure al CCCB fins al 28 d’agost, està coproduïda amb el Museu Reina Sofia.

“Tosquelles: com una màquina de cosir en un camp de blat”, és la primera exposició dedicada a aquest metge, quasi ignorat a Catalunya, i més conegut a França, on va poder desenvolupar les seves tesis.

Tosquelles va fer evolucionar les institucions hospitalàries de principis del segle XX, i va revolucionar la forma de mirar i tractar els malalts, de formar els metges i la creació de noves teràpies col·lectives. Va introduir i va experimentar amb el teatre, el cinema, l’escriptura, la pintura, com a eina terapèutica essencial per als interns.
A l’exposició es pot veure un recorregut històric amb documents, fotografies, i textos de l’època. A més el visitant podrà trobar materials documentals, peces d’art d’autors d’avantguarda i surrealistes de l’època, i altres creacions contemporànies.

Més informació:
CCCB

A la xarxa de Biblioteques:

Tosquelles: curar les institucions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s