30 de maig, Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple

L’Esclerosi Múltiple (EM) és una malaltia neurològica que afecta el cervell i tot el sistema nerviós central. Afecta a més dones que a homes, i és una de les principals causes de discapacitat entre la població que la pateix.
Aquesta malaltia crònica està present a tot el món i pot afectar a qualsevol edat. Es calcula que a tota Europa pot haver-hi 1,2 milions de persones diagnosticades. A Espanya, segons la Societat Espanyola de Neurologia, hi ha al voltant de 55.000 persones que conviuen amb EM.
Les millores diagnòstiques han fet augmentar la xifra total de casos declarats, per tant, és obvi que un bon diagnòstic és bàsic per poder actuar com més aviat millor i fer front a la malaltia.
Hi ha diferents tipus d’EM i els efectes poden aparèixer de forma distinta en cada persona, en aquest aspecte l’EM és impredictible i pot evolucionar en cada individu, amb símptomes des dels més lleus als més greus, generant discapacitat.

La persona al centre

Diferents organitzacions i entitats de tota Espanya celebren aquest dia mundial amb caràcter reivindicatiu. Els actes organitzats tenen com a objectiu cridar l’atenció i visibilitzar les persones amb EM, fent que siguin aquestes les veritables protagonistes de la jornada, i que tinguin un paper actiu en les decisions relacionades amb la salut en el seu entorn. Els tractaments mèdics, els hàbits de vida saludable, les decisions mèdiques, les condicions psicològiques… afecten la qualitat de vida de forma molt directa. Per això les principals organitzacions celebren aquest dia amb el lema “La persona al centre”.

Més informació:

Fundació Esclerosi Múltiple FEM
Fundació Esclerosi Múltiple Espanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s