“Mentes maravillosas” la paràlisi cerebral als cinemes

El 13 de maig s’estrena als cinemes del país la pel·lícula francesa “Mentes maravillosas”, que posa en primera plana la paràlisi cerebral.
Realitzada el 2021 i dirigida i interpretada per Bernard Campan, la pel·lícula ha tingut un gran èxit de públic a França, i va ser guardonada amb el premi del públic del Festival de Cine de Màlaga.

El film es tracta d’una “road movie”, amable i optimista que contrasta la vida de Louis, director d’una funerària, solter dedicat a la feina, a qui l’atzar el fa conèixer a Ígor, un venedor de verdures ecològiques, que viu amb paràlisi cerebral. Ígor és una ment brillant, que llegeix els filòsofs clàssics com a forma d’entendre la vida.
Tots dos han de fer un viatge en el cotxe fúnebre que transporta el cos d’una dona per ser enterrada al lloc escollit. Durant el viatge, les situacions grotesques, còmiques i vitalistes viscudes pels protagonistes, així com la relació amb altres personatges secundaris, posa en relleu la forma en què la gent reacciona davant la discapacitat. El sentit de l’humor, la filosofia, la forma d’afrontar les adversitats, l’amistat, la vida i la mort, es donen la mà per crear un film que compta amb els elements per ser un gran èxit també al nostre país.

Ígor està interpretat per Alexandre Jollien, filòsof que va néixer amb una paràlisi cerebral, que també és el guionista de la pel·lícula. També és autor del best-seller Elogi de la feblesa, i d’altres obres que podreu trobar a les biblioteques públiques.

El Moviment ASPACE de paràlisi cerebral, avala la pel·lícula: els membres de la seva associació han vist la pel·lícula en primícia i la recolzen de forma unànime.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s