No és culpa meva: la campanya d’Obertament

L’entitat Obertament és la suma de diverses entitats i associacions, especialitzats en salut mental, que té com a objectiu principal la lluita contra l’estigma i la discriminació en els casos de salut mental.

Una de les últimes activitats promocionals que es poden veure als espais públics de Sant Boi de Llobregat és la campanya “No poder dir què em passa no és culpa meva”.

Un dels efectes col·laterals que ha deixat la pandèmia de la Covid-19 és un alarmant empitjorament de la salut mental entre la població.

Els joves no han quedat al marge d’aquesta crisi, i de fet és una franja de la població que més ha patit els efectes secundaris del confinament. Les situacions viscudes han augmentat les sensacions d’angoixa, d’ansietat, de preocupació per la salut, de por al futur, i de pressió de l’entorn, entre altres.

Totes aquestes circumstàncies tenen un efecte negatiu en la salut mental, ha creat nous problemes i ha fet empitjorar els ja existents. Quan les persones no poden expressar els seus neguits, per por a ser jutjades, s’està agreujant una situació de patiment que pot arribar a posar en perill la mateixa vida.

                “El suïcidi és la segona causa de mort entre la població de 15 a 29 anys.”

                “Els intents de suïcidi dels adolescents ha augmentat un 27% durant la pandèmia.”

Cal trencar tabús i estigmes contra la salut mental, i amb aquest objectiu, la darrera campanya que Obertament ha llençat, es pot veure a molts llocs de la via pública, i als autobusos de Sant Boi.

A la pàgina web “No és culpa meva” es pot consultar més dades sobre la situació de la salut mental en joves i adolescents, conèixer històries i testimonis reals,  parlar del tema sense restriccions i demanar ajuda quan es necessita.

Recorda que, no poder dir què et passa, no és culpa teva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s