Estil de vida actiu i les persones amb discapacitat

Practicar exercici físic és de gran importància per aconseguir una vida saludable, física i mental. Avui en dia ningú posa en dubte la necessitat i els beneficis que aporten a la salut practicar algun tipus d’exercici físic. Les persones amb discapacitat, però, no ho tenen tan fàcil, i molt sovint es troben amb barreres, siguin físiques o psicològiques, per poder accedir de forma plena a un estil de vida saludable i activa.

Els especialistes recomanen que les persones amb discapacitat integrin una rutina diària d’exercici físic, ja que està plenament demostrat que l’activitat física prevé malalties, millora la qualitat física i el funcionament de l’organisme, augmenta l’esperança i qualitat de vida, ajuda a dormir millor, afavoreix les relacions socials i fomenta valors positius; millora la salut mental i també la memòria i la capacitat d’aprenentatge.

Moltes entitats i organismes públics han posat en marxa projectes per ajudar a la pràctica d’esport i exercici, per assolir un estil de vida saludable.

Més informació: 

Canal salut Gencat.cat

Clínic Barcelona

Esport i discapacitat al blog del CID

Activitat física al CID

Activitats físiques adaptades

Fundació Elna per a la diversitat funcional

Blog Valida

ECOM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s