2 d’abril Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

L’any 2007 l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va declarar el dia 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Avui dia parlem de Trastorns de l’Espectre Autista (TEA). Els TEA engloben diverses afeccions que tenen en comú dificultats en la interacció social i en la comunicació dels individus, per exemple: Síndrome d’Asperger, Autisme i altres combinacions.

És molt difícil determinar la prevalença de persones amb TEA, però s’estima que, aproximadament, 1 de cada 160 infants en té. En alguns casos les afeccions esmentades poden ser lleus, mentre que en d’altres pot arribar a comportar una discapacitat severa. No existeix una correlació entre les aptituds cognitives i les persones amb TEA, ja que tot i que en alguns casos pot donar-se deteriorament de les capacitats cognitives, no sempre és així.

La causa que provoca un trastorn de l’espectre autista, no es pot determinar amb exactitud, perquè hi intervenen factors tant genètics com ambientals.
La detecció precoç és bàsica per poder ajudar a les persones afectades.

Activitats de conscienciació:

El lema escollit aquest any per la Confederació Autismo Espanya és “Un viaje feliz por la vida”, campanya que centra els esforços a conèixer i comprendre les necessitats de les persones afectades de TEA, per tal de facilitar la inclusió i millorar la seva qualitat de vida.

#LIUB. Com cada any, des del 2017, també es promou la iniciativa #LIUB, en el que participen moltes ciutats d’arreu del món, que il·luminen els seus edificis més emblemàtics en color blau.

I per acabar us podeu connectar a l’activitat virtual que realitzarà Nacions Unides, el pròxim 8 d’abril de les 10 a les 11:15 (hora de Nova York), i que tractarà sobre: Educació inclusiva de qualitat per a tothom.

Més informació:

Canal salut Gencat.cat

One response to “2 d’abril Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

  1. Retroenllaç: Bibliografia especial de novetats en TEA | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s