28 de febrer Dia Internacional de les Malalties Rares

Des de l’any 2008 tots els 28 de febrer es recorda el problema de les anomenades malalties rares o minoritàries.

Les malalties minoritàries són malalties que impliquen un número molt limitat de persones. Es considera rara quan afecta menys de 5 persones per 10.000 habitants. Hi ha més 7000 malalties rares i més de 350 milions de persones afectades a tot el món. S’estima que a l’estat espanyol hi ha uns tres milions que pateixen aquestes malalties.

L’assignació d’un dia mundial a les malalties poc freqüents, ajuda a visibilitzar la dificultat dels malalts, ja que costa establir diagnosis i crear medicaments efectius. Cal molta investigació per ajudar les persones que les pateixen. Amb aquesta idea les entitats realitzen campanyes, conferències, activitats de sensibilització per tal de conèixer a la població la realitat que viuen moltes de les persones afectades.

Aquí us deixem el vídeo escollit per part de “rarediseaseday” per aquest 2022, i el lema que és “Comparteix els teus colors”.

A Espanya la FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras) organitza i participa de diferents actes per commemorar aquest dia.
Més informació en: Feder notícies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s