CulturaMENT: cultura, art i salut mental,  del 2 al 14 de novembre a Sant Boi de Llobregat.

CulturaMENT és un projecte pilot coordinat per la Diputació de Barcelona i on participen 12 municipis de la província de Barcelona. Sant Boi de Llobregat, amb una gran implicació en els temes de salut mental, i que acull des de fa més d’un segle un dels majors recintes dedicats a la cura de la salut mental i la investigació, és un dels municipis que participa en aquest projecte. CulturaMENT s’adreça a les persones grans afectades per demències com l’Alzheimer i els seus familiars, i el seu objectiu és millorar l’estat anímic i cognitiu de les persones afectades.

A Sant Boi s’han organitzat set activitats que van des de la dansa terapèutica a la realització d’una gran peça tèxtil o la realització d’una escultura. La majoria d’aquestes activitats estan adreçades a col·lectius específics, però i hi ha dos tallers, com són el “Taller de Crear Contes” o el “Concert terapèutic” de Markos Deker i Xavi Guinart, que són oberts a tothom que hi vulgui gaudir i compartir l’experiència.

Totes les activitats són conduïdes per creadors i artistes amb experiència terapèutica, com Albert Llobet, Paloma Casa Ferri, Xavi Guinart, Markos Deker, Helena Garcia Ulldemolins, La Gàl·lia Creativitat, José Luis López i col·laboren els centres d’assistència primària de la ciutat, els centres de salut mental, els centres de dia, associacions de gent gran i entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental, un front comú decidit a ajudar i experimentar amb les arts com a eina de benestar.

Reserves als Tallers oberts públics i gratuïts a Entrapolis

Contacte per a col·lectius: culturamentsantboi@gmail.com

Vídeo presentació del projecte

Font informació:

Butlletí Cultura Sant Boi

Gabinet de premsa Diputació de Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s