29 d’octubre Dia Mundial de l’Ictus: uns minuts poden salvar vides

L’ictus és un accident vascular del cervell que pot patir qualsevol persona. Aquesta és una urgència mèdica que pateix cada any al voltant de 13.000 persones a Catalunya i quasi 800.000 a tot Europa.  És una de les principals causes de mort entre les dones adultes, i una malaltia que pot deixar greus seqüeles i discapacitat permanent.

L’Organització Mundial de la Salut va assenyalar el dia 29 d’octubre com Dia Mundial de l’Ictus, amb l’objectiu de conscienciar la població i fer prevenció d’aquesta malaltia que arreu del  món pot afectar a prop de 15 milions de persones.

La Fundació Ictus ha programat diferents activitats per aquest dia i les podeu consultar en l’enllaç.

L’Associació catalana AVECE-Ictus, amb seu a Sant Boi de Llobregat, i la Federació Espanyola d’Ictus han organitzat la VIII Jornada del Dia Mundial de l’Ictus 2021. Sota el lema “Uns minuts poden salvar vides” se celebrarà aquesta jornada en línia el mateix 29 d’octubre a les 10:00 h.

Es pot accedir lliurement a través d’aquest enllaç

Participaran la presidenta de la Federació espanyola i d’Avace-Ictus, Sra. Carme Aleix; la doctora neuròloga Sra. Aida Lago; la terapeuta ocupacional Sra. Laura Ortega i el president d’ADAI-CV Sr. Juan Manuel Mondéjar.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat s’afegeix a la commemoració de la jornada il·luminant la façana de la Casa de la Vila de color lila.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s