Dia Internacional per a la prevenció del Suïcidi

Avui dia 10 de setembre, es commemora el Dia Internacional per a la prevenció del suïcidi, i tant les Administracions com les entitats de salut mental volen fer visible una situació que s’ha agreujat arran de la pandèmia. Es calcula que cada dia hi ha una mitjana de 10 suïcidis al nostre país. Són morts que es poden evitar si es posen mesures d’acompanyament i diagnòstic preventiu, així com una millor inversió en salut mental.

Un sector de la població que preocupa en especial són els joves, ja que entre aquest grup les temptatives de suïcidi han augmentat força en els darrers anys. És per això que des de Som Salut, de l’hospital Sant Joan de Déu, han difós informació sobre la prevenció del suïcidi juvenil.

L’augment dels casos s’ha donat al voltant del món, fet que ha provocat que saltessin les alarmes i es treballi per a crear polítiques de suport i prevenció. A Catalunya, on el suïcidi ja és la primera causa de mort no natural, es vol millorar el protocol del Codi Risc Suïcidi per a poder prevenir més casos a temps. També es vol reforçar els serveis d’urgències mèdiques, incorporant el telèfon 061 en el protocol de prevenció al suïcidi a partir de 2022.

Esperem que les noves polítiques ajudin a reduir el número de suïcidis en el pròxims anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s