Estudis clínics sobre la Síndrome de Down

A l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) fa un temps que realitzen estudis sobre la Síndrome de Down. Actualment s’està demanant l’ajuda de voluntaris que vulguin participar en dues investigacions:

L’estudi GO-DS 21, que investiga la relació entre síndrome de Down, obesitat i la discapacitat intel·lectual; i que necessita voluntaris amb sindrome de Down entre les edats de 12 i 45 anys. En aquest estudi es vol determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un major risc de desenvolupar aquestes comorbiditats. Dels voluntaris només es recolliran dades mèdiques, mostres biològiques i es realitzarà una exploració neuropsicològica.

EEGDS: Estudi d’activitat neural en adults, que investiga els efectes de les substàncies derivades del cànnabis i la diferència que poden tenir comparat amb les persones amb desenvolupament intel·lectual típic. Per a escollir als voluntaris, aquests hauran de passar un seguit de proves mèdiques.

Aquests estudis que necessiten voluntariat han estat prèviament aprovats pel Comitè d’Ètica de la Investigació amb Medicaments del Parc de Salut Mar (CEIM-Parc de Salut Mar).

El mateix centre ja ha realitzat altres estudis relacionats amb la Síndrome de Down com per exemple l’estudi pediàtric sobre l’ús i seguretat de la EGCG en pacients amb síndrome de Down. Aquest tipus d’estudis ajuden a trobar tractament per a millorar la salut d’aquests pacients.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s