Any Internacional de la Síndrome de Down

Aquest any 2021 és l’any de les persones amb Síndrome de Down. La síndrome es produeix al tenir un cromosoma extra en el parell 21, i per això aquest és el nostre any!

La Fundació Catalana de Síndrome de Down ha engegat una campanya anomenada “Puja al 21!” amb la qual vol visibilitzar el col·lectiu de persones amb la síndrome i tots els valors que aporten a la societat: La seva alegria, l’autenticitat, la calma o l’estima, entre molts d’altres.

La Fundació ha hagut de lluitar perquè les persones amb síndrome de Down deixessin de considerar-se persones malaltes que quedaven excloses de les activitats habituals com és l’estudi o l’accés al món laboral. Gràcies a la tenacitat d’aquest col·lectiu han anat accedint a les universitats, a llocs de treball inclusius. Cal seguir per això treballant perquè puguin aconseguir una vida autònoma i plena.

Actualment des de la fundació es porten a termes molts projectes encaminats a la millora de la qualitat de vida i a la ajuda a la integració social de persones amb Síndrome de Down. Entre aquests projectes hi podem trobar:

  1. Servei de Vida Independent “Me’n vaig de casa”, amb col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família.
  2. Àmplia varietat de cursos formatius que van des de Mindfulness, Tallers de Sexualitat o Eines Digitals.
  3. Creació del Màster d’Atenció a les persones amb SD, que es realitza a la Universitat de Barcelona.

One response to “Any Internacional de la Síndrome de Down

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s