30 de Maig: Dia de l’esclerosi múltiple

Ja estan obertes les inscripcions per a que el proper 30 de maig es pugui participar en les activitats que es fan amb motiu del Dia de l’Esclerosi múltiple. En Xavier Coral, presentador de TVE presentarà una jornada en línia a partir de les 17 hores en la que es realitzaran entrevistes i torn de preguntes en relació a la malaltia.

Es calcula que a Catalunya unes 9000 persones pateixen aquesta malaltia, la gran majoria d’elles són dones. L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica, que encara no té cura tot i les investigacions que es duen a terme. Té múltiples símptomes que van des de la fatiga fins als trastorns de visió o la tristesa; fet que fa que a vegades es tardi a diagnosticar la malaltia. Avui dia se segueixen fent investigacions sobre l’esclerosi que van aportant una mica més de llum. Se sap de moment, que tot i no ser una malaltia hereditària sí que hi ha una predisposició genètica.

Programa Dia Mundial EM

La Fundació d’Esclerosi Múltiple posa a l’abast dels nous diagnosticats tot el seu suport per que no se sentin sols en aquests moments: https://www.fem.es/et-podem-ajudar/. Així mateix també s’ha creat una plataforma digital des de la qual es pot accedir a un curs en línia destinat a que els propis pacients coneguin bé la seva malaltia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s