Ebiblio: La lectura digital més accessible!

El servei de lectura digital que ofereixen les biblioteques públiques, Ebiblio, es fa més accessible perquè també les persones amb discapacitats puguin accedir fàcilment a la lectura en versió digital.

La plataforma digital renova la seva interfície amb una exposició més clara i senzilla, fet que facilita la trobada dels documents que volem prestar. La col·locació de carrusels amb novetats distribuïdes per temes, fa que l’usuari pugui triar millor el contingut que li interessa. És tan senzill com clicar sobre la portada del llibre que ens interessa i ja ens obra la fitxa del document amb l’opció per a Prestar.

Al centre de la web hi trobem la barra de cerca, per a poder cercar els documents per títol, autor o tema. Els llibres no només estan en format text, sinó que també es poden prestar com podcast i audiollibres. Gràcies a la tecnologia Text to Speech, els usuaris amb problemes visuals podran escoltar el text d’alguns llibres, ja que aquest es converteix en àudio.

També s’ha modificat la versió de la lectura en streaming per a que es pugui canviar la lletra, amb diverses tipografies i tamanys, que facilitin la lectura en pantalla.

El text també es pot adaptar per a persones amb dislèxia, mitjançant el nou tipus de lletra “OpenDyslexic”, que ofereix una major separació entre lletres i tipografia més gruixuda, que facilita la lectura.

És doncs una bona noticia per a millorar un servei que en l’últim any ha crescut exponencialment, i que vol arribar cada cop a més persones. Recorda que per a fer ús de la plataforma cal tenir el carnet de les biblioteques, trobaràs la informació en el següent enllaç.

 

Font: ebiblio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s