7 D’abril: Dia Mundial de la Salut

El dia 7 d’Abril és el Dia Mundial de la Salut,aquest any enfocat a la Salut mental; i des de diverses entitats es faran actes i accions per a visibilitzar la importància de tenir una bona salut mental. Segons estudis internacionals, aquest any l’augment de persones amb depressió i ansietat ha crescut de manera exponencial. La situació que vivim des de fa més d’un any ha fet que moltes persones necessitin suport psicològic: por a contraure el virus, aïllament social, problemes econòmics, etc… Són algunes de les raons que han portat a molta gent a veure la seva salut mental deteriorada. S’estima que només a Espanya, més del 40% de la població està en risc de patir algun problema de salut mental. És per això que enguany, l’OMS ha decidit dedicar aquest dia a la Depressió.

Des de l’entitat Obertament s’ha organitzat una activitat presencial que es durà a terme a Barcelona el mateix dia 7 a les 19.00 amb un col·loqui titulat: Hablemos de depresión, salut mental, cultura y estigma. Es tractaran temes sobre la depressió amb persones que la pateixen o ho han patit, i els estigmes que encara arrossega aquesta malaltia que afecta a més de 300 milions de persones en el món.

Aquest any també es vol posar el focus sobre el personal sanitari, especialment afectat per aquest empitjorament de la salut mental. Aquest darrer any ha estat realment dur per a ells, realitzant jornades maratonianes sota una forta pressió. La UAB ha publicat aquests últims dies un estudi de la mà de Mireia Forner, psicòloga adjunta en el Servei de Psiquiatria de la Vall d’Hebrón; sobre l’Impacte de la pandèmia en la salut mental dels sanitaris, i ho presentarà el dia 14 d’abril a les 19.00 ( cal inscripció).

Aquest últim any el nombre de suïcidis i intents de suïcidi han anat en augment. Segons estudis ha pujat més d’un 20% els intents de suïcidi entre els menors catalans. És per això que volem recordar que existeixen telèfons gratuïts especialment creats per a les persones que necessiten un cop de mà. Telèfon de l’Esperança: 682 300 003 ; 682 900 500 ; 681 10 10 80; i el CatSalut 061.

Font: Obertament / OMS / Salut Mental Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s