2 d’abril: Dia Internacional de l’Autisme

El dia 2 d’abril és el Dia Internacional de la Conscienciació de l’Autisme, i S’estima que avui dia, uns 7 milions de persones a Europa tenen TEA, i es vol fomentar l’accés a l’educació i a la feina, ja que això també influeix en la seva qualitat de vida.

Aquest any s’ha publicat el Manifest Associatiu de l’Autisme a Espanya reivindicant aquest dret sota el lema “Puc aprendre, puc treballar”. Es pot firmar a través del següent enllaç.

Amb motiu del seu dia internacional i centrant-nos en la campanya d’aquest any, se celebraran diversos actes i activitats per tal de donar visibilitat a les persones autistes i a les seves famílies.

  • Des de la plataforma Dia Mundial del Autismo, el dia 30/03 a les 10.30 es farà un acte institucional virtual, on es parlarà del tema d’educació i treball enfocat en el context de pandèmia que estem vivint. Les inscripcions es faran en línia en el següent enllaç.
  • Una de les altres iniciatives que es fan des del dia 26/03 ve de la mà de la col·laboració entre ASSOTEA i Globo Azul, que consisteix en pujar imatges de persones amb autisme en la qual hagin decorat la seva mascareta i mostrin un cartell amb missatges que ells volen difondre cap al món. És una manera de fer-se escoltar i de mostrar-se tal com són.
  • A escala internacional, el dia 2/04 es farà una encesa de llums blaves en diversos edificis emblemàtics del planeta dins la campanya titulada Light it up blue. Aquí a Catalunya es vestiran de blau en honor al dia de l’autisme: l’Arc de Triomf de Barcelona, La Font Màgica de Montjuïc, Teatre Nacional de Catalunya, el Castell de Montgrí o l’Ajuntament de Girona, entre d’altres.

Feu clic per accedir a F.Orienta_senyals-dalarma-en-TEA.pdf

Font: Fundació Orienta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s