Nova Llei d’Educació LOMLOE

 La adopción de estos enfoques tiene como objetivo último reforzar la equidad y la capacidad inclusiva del sistema, cuyo principal eje vertebrador es la educación comprensiva. Con ello se hace efectivo el derecho a la educación inclusiva como derecho humano para todas las personas, reconocido en la Convención sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad, ratificada por España en 2008, para que este derecho llegue a aquellas personas en situación de mayor vulnerabilidad.

Projecte de Llei Orgànica, que modifica la Llei Orgànica 2/2006 d’Educació.

Aquestes últimes setmanes hem sentit a parlar de l’aprovació en el Congrés dels diputats de la nova llei d’Educació LOMLOE, que entre altres noves mesures, també té l’objectiu de renovar en un plaç de 10 anys, l’ensenyança per als infants amb necessitats especials.

Amb aquesta nova reforma el Govern busca millorar la inclusió dels alumnes amb discapacitats als centres ordinaris. No obstant això, algunes famílies miren amb recel la nova llei, ja que incorporar els seus infants a centres ordinaris pot suposar que perdin el temps i la dedicació que ara mateix els professionals dels centres especialitzats dediquen als seus fills.

Segons les últimes estadístiques del curs 2018-19, el 82.6% dels alumnes no universitaris es van matricular en centres ordinaris, i el 17.4%  en centres especials. El temor de moltes famílies sorgeix del fet que no veuen que els centres ordinaris rebin un ajut econòmic especial que es tradueixi en una atenció més especialitzada cap als seus fills.

Des de CERMI  es mostren poc confiats en que aquesta nova llei millori l’ensenyança dels infants amb discapacitats, i estaran observant com evoluciona. Creuen que falta encara molta feina per fer i molta aportació econòmica per part de l’Estat, per a que els centres ordinaris puguin fer les tasques d’acompanyament que fan avui en dia els centres especials. Fa unes setmanes José Antonio Romero, gerent de CERMI, va oferir una entrevista a la Cadena Ser per parlar sobre la nova llei: Entrevista José Antonio Romero

Tot i així des de les associacions i entitats de persones amb discapacitat, valoren que aquesta nova llei vulgui garantir la inclusió social dels infants amb discapacitat.

 

Font: Ministerio de Educación y Formación Profesional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s