3 de Desembre: Dia Internacional de les persones amb discapacitat

En motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, DINCAT realitza una campanya anomenada #Nosominvisibles, que busca donar visibilització al col·lectiu i denunciar el desconeixement del seu entorn. Volen eliminar la discriminació que avui en dia segueixen patint les persones amb discapacitat.

Arran de la pandèmia, els actes que cada any es feien en format presencial, es faran en digital a través de la seva pàgina web. Es realitzaran projeccions de vídeos, xerrades durant tot el matí del dia 3 de Desembre. Podeu consultar la programació , on hi trobareu un enllaç a la part inferior del document per a connectar amb els actes en línia.

Aquí us deixem el Manifest de No som invisibles en Lectura fàcil.

Aquesta campanya va lligada a la que fa la OMS, titulada “Un dia per a tothom”, que cerca reclamar l’acceptació de la discapacitat com a part de la condició humana. Segons assenyala l’Organització Mundial de la Salut, un 15% de la població mundial té alguna discapacitat, el que es tradueix en més de 100 milions de persones. Aquests últims anys, des d’aquest organisme, s’està intentant impulsar el desenvolupament de polítiques perquè tots els països millorin la prestació dels seus serveis vers les persones amb discapacitat. Així ho reflecteix el document que es va realitzar l’any 2017: “Rehabilitación 2030”

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s