Projecte AlfaSAAC

AlfaSAAC és un projecte per a la creació d’una plataforma en línia en espanyol per a la formació, l’acompanyament, l’assessorament i la recerca en comunicació augmentativa i alternativa i alfabetització de menors amb aquest problema.

La comunicació augmentativa i/o alternativa es refereix a formes de comunicació diferents del llenguatge oral. S’utilitza per substituir, complementar o millorar la parla natural.

La iniciativa AlfaSAAC està liderada per Ruth Candela, psiquiatra i professora col·laboradora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC.

En els infants amb discapacitat que utilitzen aquesta mena de comunicació, l’adquisició del llenguatge i l’alfabetització requereixen una implantació altament especialitzada que necessita un gran suport, i nosaltres els volem acompanyar en aquest repte

Igual que la parla, aquest llenguatge alternatiu es constitueix en societat i aquests menors —a causa de les seves barreres físiques, motores, sensorials i comunicatives— tenen molt poques oportunitats per desenvolupar-lo

AlfaSAAC vol crear un espai que permeti:

  • que els professionals i les famílies de nens amb diversitat funcional aprenguin a comunicar-se amb aquests.
  • oferir les oportunitats necessàries per a que aquests infants puguin aprendre a llegir i escriure.

Aquest projecte ha estat un dels vuit finalistes seleccionats a la convocatòria SpinUOC. Programa d’emprenedoria i transferència de coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya, impulsat per la plataforma Hubbik.

Font consultada: www.uoc.edu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s