Tràfic de persones i discapacitat

Les Nacions Unides van declarar l’any 2013 el dia 30 de juliol Dia Mundial contra el Tràfic de Persones. Les Nacions Unides consideren el tràfic d’éssers humans com la forma contemporània de l’esclavatge i la tracta de persones és un delicte que explota dones, nens i homes amb nombrosos propòsits.

La Fundación CERMI Mujeres (FCM), al costat de tot el moviment CERMI, ha denunciat en la jornada d’enguany que

“les dones i nenes amb discapacitat segueixen sent invisibles en els instruments internacionals que prohibeixen la tracta de persones, com la Convenció de Nacions Unides contra el Crim Transnacional Organitzat o el Protocol de les Nacions Unides per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i nens “

L’explotació sexual és la forma més detectada de tràfic d’éssers humans. Les dones en són les principals víctimes. Les situacions de pobresa, desigualtats i discriminació converteixen a dones i nenes en objectes per obtenir un lucre.

“La manca de presa de consciència entre les dones i nenes amb discapacitat en relació amb els seus drets i amb l’explotació i els seus perills fa que no siguin capaces d’autoidentificar-se com a víctimes i que sigui més fàcil per als traficants la seva manipulació”

Podeu ampliar la informació al següent enllaç: www.fundacioncermimujeres.es

Font consultada: elderecho.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s