Fons de rescat urgent per al sector de la discapacitat

Al Congrés dels Diputats s’ha constituit una Comissió no permanent per a la Reconstrucció Econòmica i Social. Les decisions s’adoptaran per vot ponderat en funció dels diputats que té cada grup parlamentari al ple. El president del Cermi, Luis Cayo Bueno, va efectuar una compareixença divendres 5 de juny dins el grup de treball de Polítiques Socials i Sistema de Cures d’aquesta Comissió.

Luis Cayo Bueno durant la seva intervenció // Foto: Congrés dels Diputats

Luis Cayo Bueno va demanar la creació immediata d’un “fons de rescat d’emergència post pandèmia de 225 milions d’euros” per al sector de la discapacitat, dins “d’un més ampli i global de 1.000 milions per a tot el Tercer Sector d’acció social”.

Cayo Bueno va fer referència concreta als col·lectius de les persones amb discapacitat i la gent gran com uns dels més afectats per la crisi de la Covid-19.

Va plantejar qüestions relacionades amb l’ocupació de les persones amb discapacitat. En aquest sentit va demanar aprovar un nou marc legal d’inclusió laboral per augmentar al 50% en cinc anys, amb especial atenció a les dones amb discapacitat, i reforçar l’aposta per l’assistència personal i per fórmules que permetin la vida en comunitat.

També va reclamar millores en aspectes relacionats amb l’accessibilitat universal, la utilització de les noves tecnologies, o la creació d’un sistema sociosanitari global que atengui les necessitats del col·lectiu.

L’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) va ser qualificada de “fita històrica”, encara que Cayo Bueno demana tramitació com a projecte de llei per introduir millores amb “més sensibilitat” cap a les persones amb discapacitat.

Font consultada: Diari de la discapacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s