Discapacitat i bretxa digital

Alguns organismes i entitats que treballen amb la discapacitat estan obrint campanyes per combatre l’aïllament social i fer front a l’escletxa digital educativa i formativa, agreujada pel confinament davant la pandèmia de la Covid-19.

Distribució de tauletes de la Fundación Once

La Fundación ONCE ha distribuït 200 tauletes tàctils, donades per l’empresa Indra, entre dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere i emprenedors amb discapacitat. Aquesta acció és part d’una iniciativa conjunta articulada per Asociación Española de Fundaciones (AEF), en la qual participen altres 27 entitats col·laboratives.

Programa contra la bretxa digital (AEF & Indra)

Fundació ONCE, a través d’Inserta Empleo, la seva entitat per a la formació i l’ocupació, compta amb Mujeres en Modo ON VG, un programa cofinançat pel Fons Social Europeu que té com a objectiu millorar l’ocupació de les dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere, a les que ofereix una atenció personalitzada. Por Talento Emprende dóna resposta a les inquietuds que mostren moltes persones amb discapacitat per poder posar en marxes seus projectes vitals a través dels seus propis negocis. Els dispositius lliurats permetran millorar la formació d’aquestes persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

MIFAS arrenca una campanya de micromecenatge per comprar tauletes

Grup MIFAS arrenca una campanya de recollida de fons per comprar tauletes i facilitar la comunicació entre les persones usuàries dels seus centres assistencials, famílies i treballadors. Un 60% d’aquestes persones estan totalment aïllades del seu entorn social ja que al fet de tenir només telèfon fixe, s’hi ha de sumar que la persona curadora és major de 70 anys, o bé viuen en municipis aïllats. Amb els diners recaptats es compraran tauletes tàctils per afavorir el contacte amb els professionals i companys del centre i alhora evitar la pèrdua de les seves capacitats cognitives i comunicatives.

Campanya de Crowdfunding per comprar tauletes tàctils (MIFAS)

Fonts consultades: fundaciononce.es i Diari de la discapacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s