Dia internacional del Gos Pigall

Amb motiu del Dia Internacional del Gos Pigall (29 d’abril), la Fundació ONCE del Gos Guia (FOPG) vol reconèixer la tasca desinteressada de les prop de 250 famílies educadores de cadells o cuidadores dels exemplars reproductors que contribueixen a la important tasca d’aconseguir que les persones cegues tinguin l’opció de comptar amb un gos guia que millori la seva mobilitat.

ONCE – Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG)

Normativa de distanciament

Dins la situació de crisi ocasionada per la pandemia del coronavirus, la FOPG recorda que ni les persones cegues ni els seus gossos tenen capacitat de conèixer la distància de seguretat recomanada per les autoritats (2 metres) per evitar possibles contagis. Per això demana ajuda a la ciutadania perquè, en diferents situacions diàries, els indiquin mitjançant la veu i no el tacte, la zona correcta que permeti complir amb la normativa vigent.

Els gossos guia també es queden a casa i només surten al carrer per acompanyar les persones cegues a cobrir les seves necessitats bàsiques com realitzar la compra en un supermercat, adquirir medicaments en una farmàcia o assistir a una consulta mèdica. Sempre ho fan amb l’arnès que els identifica com a gossos guia, i sense acostar-se a altres gossos ni els seus propietaris.

Durant aquesta etapa de confinament la tasca de la FOPG continua amb normalitat, mantenint la seguretat de tot el seu personal que treballa amb la prioritat de tenir cura del benestar i l’atenció que els seus gossos mereixen i necessiten.

Font consultada: perrosguia.once.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s