Demanda d’estratègia inclusiva i accessible

Reunió per vídeoconferència amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, i el secretari d’Afers Socials, Cesc Iglesies.
El president de la Generalitat escoltant les demandes del sector de la discapacitat // Foto: gencat (twitter)

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha demanat al Govern de la Generalitat una estratègia inclusiva i accessible davant la crisi sanitària de la COVID-19. En una reunió celebrada el dia 15/04/2020, el president del comitè, Antonio Guillén, ha demanat que les entitats de la discapacitat i experts en atenció al col·lectiu siguin consultats i participin en els equips de decisió multidisciplinars i/o consells assessors.

La discapacitat no pot ser una excusa per no accedir, en igualtat de condicions, a un tractament.

Antoni Guillén. President del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat 

S’ha tornat a reclamar l’accessibilitat en totes les informacions, recursos, aplicacions mòbils, telèfons de contacte i altres serveis de salut pública relacionats amb el coronavirus. També s’ha insistit en la necessitat de recopilar dades sobre l’impacte de la pandèmia en les persones amb discapacitat.

Guillén ha lamentat l’evident manca de recursos de protecció i prevenció que han patit tant les persones malaltes com els professionals que les atenen, així com la discriminació que han patit alguns malalts amb discapacitat en l’accés a determinats tractaments.

Font consultada: Diari de la Discapacitat i corcami.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s