7 d’abril. Dia Mundial de la Salut

El 7 d’abril de 2020 es commemora la tasca del personal d’infermeria i d’obstetrícia per tal de recordar als dirigents mundials la seva contribució essencial a la salut mundial.

El personal d’infermeria s’ocupa de gran part de l’atenció sanitària durant brots i emergències i desenvolupa un rol fonamental a les mesures de resposta.

L’OMS demana el Dia Mundial de la Salut 2020 suport per tal que el personal d’infermeria i d’obstetrícia sigui prou sòlid per garantir a totes les persones, arreu del món, l’accés a l’atenció sanitària que necessiten.

La pandèmia de COVID-19 està posant de manifest la necessitat urgent d’enfortir el personal de salut a nivell mundial. Un nou informe titulat Situació de la infermeria en el món 2020 realitza un examen en profunditat del component més nombrós del personal sanitari. Es revelen importants deficiències en el personal d’infermeria.

Situació infermeria al món. 2020 (OMS)

Representa més de la meitat del personal de salut que hi ha al món, i presta serveis essencials en el conjunt del sistema sanitari. Al llarg de la història el personal d’infermeria ha estat en primera línia de la lluita contra les epidèmies i pandèmies que amenacen la salut a nivell mundial, igual que succeeix avui. En tots els llocs del món estan demostrant la seva compassió, valentia i coratge en la resposta a la pandèmia de COVID-19.

L’existència d’una sòlida dotació de personal d’infermeria i d’obstetrícia és un factor clau per complir l’objectiu de la cobertura sanitària universal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s