Col·laboració veïnal

Moltes entitants relacionades amb l’atenció de persones amb síndrome TEA demanen comprensió i respecte del conjunt de la societat a les persones amb TEA i els seus acompanyants en aquest tipus de sortides.

Cap persona té l’obligació d’haver de recórrer a indentificatius (armilles reflectants, samarretes, mocadors, braçalets, paraigües, …) que poden arribar a ser estigmatitzants.
Les persones amb TEA i el seu acompanyant han de tenir garantit el seu dret davant els agents de l’autoritat mitjançant l’acreditació pertinent.
Per a la resta de conciutadans es reclama una col·laboració veïnal conscient i respectuosa.

Autismo España posa en marxa un Canal d’Incidències en línia perquè les persones amb TEA, les seves famílies i els professionals vinculats al col·lectiu puguin fer arribar les possibles situacions de vulneració, desprotecció i inseguretat que estan patint davant la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 .

Canal Incidencias TEA. Autismo España

En coherència amb les instruccions emeses per les autoritats competents, Autismo España recorda que és fonamental quedar-se a casa. També que és essencial extremar les precaucions per prevenir el contagi si, en cas d’urgència o extrema necessitat (per indicació terapèutica i de tractament de la seva discapacitat o condició de salut), les persones amb TEA i les seves famílies han de sortir al carrer. S’apel·la a la responsabilitat individual a l’hora d’afrontar les mesures establertes.

Fonts consultada: http://www.autismo.org.es/actualidad i Plena inclusión

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s