#8M2020

DINCAT ha impulsat la campanya #8mTOTESlesdones, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquesta campanya vol reivindicar la igualtat de drets entre homes i dones, i reclamar el final de la discriminació cap a la dona.

Carles Campuzano (actual director de DINCAT) ha fet arribar a la Ministra d’Igualtat del Govern Central, Irene Montero, a la Presidenta de l’Institut Català de la Dona, Laura Martínez Portell, així com als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats, una carta en què les fa coneixedores de la Declaració de Dones amb Discapacitat en càrrecs de lideratge polítics i públics. Projecció per Pequín 2025. Aquesta declaració vol visualitzar la competència i rol de les dones en situació de discapacitat, impactant especialment en altres dones i nenes (amb o sense situació de discapacitat), així com en tota la societat.

Montserrat Villarasa va ser convidada al procés d’elaboració, aprovació i seguiment d’aquesta declaració per Maria Soledad Cisternas Reyes, enviada especial de Nacions Unides sobre Discapacitat i Accessibilitat i Ex-presidenta del Comitè redactor de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Montserrat Vilarrasa i María Soledad Cisternas Reyes

Montserrat va ser l’única dona en situació de discapacitat intel·lectual que va participar en el procés. La resta de dones signants es troben en altres situacions de discapacitat.

La federació reclama el compromís i la responsabilitat per part dels diferents agents de la societat per impulsar iniciatives que avancin cap a la igualtat de gènere i la potenciació de totes les dones i nenes d’arreu, i es posa a disposició de tots ells per a treballar conjuntament.

#8M2020

Post elaborat a partir de la notícia apareguda al Diari de la discapacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s