Dones i la ciència — Salut mental

Mónica Godrid, psiquiatra de la Unidad de TCA del Hospital Sant Joan de Déu ha estat impulsora d’una iniciativa que ha obtingut l’11º Premio a la mejor iniciativa de Hospitalidad. Aquest premi pretén donar visibilitat a iniciatives assistencials, d’acompanyament o d’acollida, que sovint són considerades poc importants o transcendents, però que són tan significatives per als pacients.

Instagram: una herramienta terapéutica para el tratamiento de la anorexia y la bulimia

Instagram: herramienta terapéutica para el tratamiento de la anorexia y la bulimia
(HSJD Barcelona)

“Volíem que fossin les pròpies pacients qui plantegessin els missatges preventius de la malaltia; que fossin elles les principals protagonistes del compte, que es preguntessin coses com ara: Què t’hauries dit a tu mateixa en el passat? o què li diries a algú que està travessant la mateixa situació? “.

Maria Godrid

Els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) són diversos. Els més coneguts són l’anorèxia, la bulímia nerviosas i el trastorn per afartament. Les xifres ens indiquen que els trastorns de la conducta alimentària afecten amb una major proporció a les dones (amb una tendència a l’alça dels homes). Apareixen amb major freqüència durant les etapes de l’adolescència i la joventut, encara que es donen casos entre nens i persones adultes.

L’efecte d’aquesta teràpia encara no ha estat avaluat a nivell científic. Tanmateix, sembla que porta resultats positius perquè “en pacients molt greus plantejar-se aquest tipus de preguntes pot remoure moltes coses”, ha indicat la psiquiatra.

El perfil @stopca_sjd vol transmetre en què consisteix realment el TCA. Els professionals de l’hospital són les persones que s’encarreguen de validar els continguts que les pacients escullen abans de publicar-los. Existeixen dos estrictes prohibicions: “En el compte no pot haver fotos de menjar ni de cossos”.

Les unitats d’especialització clínica en salut mental atenen trastorns complexos i problemes emergents que requereixen uns coneixements especialitzats.

Font consultada: La Vanguardia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s