Videojocs i salut mental

Fa dos anys es va llençar al mercat un videojoc que aborda l’ansietat i la depressió com a assumptes centrals, es tracta de Celeste. Creat pels desenvolupadors de videojocs canadencs Matt Thorson i Noel Berry. Es tracta d’un joc indie, que pertany al gènere de plataformes.

Celeste (videojoc)

Madeline és una jove que pateix depressió i atacs de pànic fruit de l’ansietat. Decideix superar les seves pors internes i per això ha d’escalar la muntanya Celeste. Aquesta muntanya dona nom al joc i té “poders” especials. Amb un desenvolupament de plataformes de scroll lateral i inspirant-se en jocs com el mateix Super Mario World, crea una aventura on la jugabilitat i les seves mecàniques van de la mà d’un guió que no deixa de mirar cap moment amb profund respecte a tot el que passa a l’entorn social i en la salut mental en particular.

“No et preocupis si falles. En aquest joc fallar és sinònim d’aprenentatge”

Com en el patiment de l’ansietat, tot avanç es converteix en una victòria que celebrar. Celeste és capaç de dir-nos mentre estem jugant que l’ansietat és un repte, com ho és escalar una muntanya. Un repte que requereix de paciència i, en molts casos, de l’ús d’estratègies de prova i error.

Recordeu que a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer s’han desenvolupat unes jornades amb l’objectiu d’apropar els videojocs a tots els públics, conèixer com és la seva indústria i mostrar els beneficis educatius a pares i educadors: Into the videogames.

Font consultada: eldiario.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s