Salut mental a la Berlinale 2020

El 70è Festival Internacional de Cinema de Berlín, que s’està celebrant aquests dies, ha presentat el drama The roads not taken. Film dirigit per la directora britànica Sally Potter.

The Roads not taken. Sally Potter (2020)

The roads not taken està inspirada per la mort del germà de la directora, després que aquest és veiès afectat per la demència. Sally Potter ha explicat que “vaig cura d’ell els últims dos anys abans de morir, i vaig aprendre molt al seu costat sobre el funcionament de la ment. Al costat d’ell em preguntava a on viatja la ment quan sembla que els malalts estan tan lluny».

La pel·lícula és la història de Leo, el personatge de Javier Bardem. Un home amb demència que rep les cures de la seva filla, i que entre la imaginació, la realitat i la malaltia visualitza retalls del passat i les possibles decisions que va deixar passar. «Per preparar el personatge vaig escoltar la història de Sally», ha manifestat l’actor, «però també vaig tenir l’oportunitat a Espanya de parlar amb l’Associació de Demència frontotemporal, que em va ajudar moltíssim, i em va connectar amb algunes famílies».

La pel·lícula ha estat rebuda de forma desigual per part de la crítica. Encara no te data d’estrena a Espanya.

Notícia elaborada a partir de: DW.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s