Llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van inaugurar l’11 de febrer la primera llar residència pública de Sant Boi per a persones amb discapacitat intel·lectual.
Inauguració Llar residència pública Sant Boi. 11/02/20

Lluïsa Moret ha recordat que “aquesta llar cobreix una necessitat que s’incorpora al bon nombre de recursos de que disposa Sant Boi dedicats a les persones amb discapacitats”. Altres recursos existents a Sant Boi adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual són el Centre Ocupacional Sant Jordi (al Parc Sanitari Sant Joan de Déu), la residència Los Sauces (especialitzada en l’atenció a la pluridiscapacitat), el Servei Prelaboral municipal, la Fundació Cassià Just, INTEC Serveis, Ilunion Bugaderia, SERTEL o Igualssom.

La llar residència és un servei d’acolliment residencial substitutori de la llar i d’ assistència a les activitats bàsiques de la vida diària destinat a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten diferents tipus de suport.

Els objectius d’aquest tipus d’establiment són:
  • Facilitar un entorn substituiu a la llar adaptat a les necessitats d’assistència al conjunt de les activitats de la vida diària, atenent les necessitats individuals de rehabilitació i terapèutiques.
  • Proporcionar una bona qualitat de vida a les persones usuàries, atendre totes les seves necessitats i afavorir el manteniment o recuperació del màxim grau d’autonomia personal i social.

8 persones amb discapacitat intel·lectual viuen a la llar residència de Sant Boi des del passat mes de setembre. El funcionament del servei està concertat per l’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya mitjançant un conveni. L’administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat n’assumeix el finançament. L’empresa Suara s’ocupa de l’atenció a les persones residents.

L’accés a la llar residència està regulat pels criteris en matèria de serveis socials que estableix la legislació vigent, que han de ser valorats per professionals de la Generalitat de Catalunya.

Font consultada: Ajuntament Sant Boi de Llobregat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s