#ThoEstasPerdent. Esportistes paralímpiques

El pròxim estiu el món esportiu es volcarà a Tokio per als Jocs Olímpics i Jocs Paralímpics 2020. Els primers Jocs Paralímpics es van celebrar a Roma l’any 1960, on van participar 400 atletes. A Rio 2016, en la última edició, van participar 4.359 esportistes de 160 països en vint-i-dos esports diferents.

Com en tots els àmbits de la societat, les coses estan pitjor per a les dones amb diversitat funcional. Als Jocs Paralímpics de Rio 2016, la presència de participants d’Espanya es va repartir en un 75% de representació masculina (amb 85 homes), mentre que el 25% el conformaven 28 dones. En aquest cas, les dones van aconseguir 15 medalles d’un total de 31: quatre ors de nou, set plates de 14 i quatre bronzes de vuit. Elena Congost, Michelle Alonso, Núria Marqués, Teresa Perales, Sarai Gascón, Maria Delgado, Ariadna Edo, Izaskun Oses, van assolir aquest palmarès d’èxit.

Esportistes paralímpiques. Jornada Iberdrola, 2018

Desitjant l’acceleració dels canvis per a la millora dels desequilibris que afronten les dones a l’hora de participar de l’esport. Us aproximem al Manifest per la Igualtat i la Participació de la Dona en l’Esport.

I recordeu: “Si no veus esport femení, t’estas perdent la meitat de l’espectacle” #ThoEstasPerdent  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s