Memòria de l’Holocaust

El diumenge 26 de gener, a la plaça Mercè Rodoreda, es van recordar les víctimes represaliades de Sant Boi als camps d’extermini nazis amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust. A l’acte es va descobrir una placa, es va encendre ciris en record de les víctimes i es va interpretar “El cant dels ocells” al violoncel i la cançó “Bella ciao”, cançó popular dels partisans italians durant la II Guerra Mundial i es va fer una ofrena floral entre les persones assistents.

L’acte va comptar amb la presència de Madrona i Antoni Sabat, fills d’Antoni Sabat, que va morir l’any 1941 al camp de Gusen (Austria); Enric Garriga, president d’Amical Mathausen, Iván Herrador, president de l’associació Sant Boi en Positiu (LGTBI); Mariano Fernández Jiménez, del poble gitano de Sant Boi, i Alberto García Cámara, de l’Associació de Teatre Imagina, en representació de les persones amb malaltia mental.

L’objectiu va ser rendir tribut a la memòria de les víctimes de l’Holocaust i ratificar el compromís de lluitar contra el racisme i qualsevol altra forma d’intolerància.

Font consultada: Canal Ajuntament Sant Boi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s